Kotlety z jajek z kaszą
Przepis
Kotlety z jajek można przygotować z kaszą perłową lub jaglaną. Jeżeli użyjemy kaszy jaglanej, należy ją sparzyć przed gotowaniem. Przepis pochodzi z bloga "Królestwo garów".
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Królestwo garów, fot: Iakov Filimonov
Składniki
Przepis
- Kaszę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą, dodać pół łyżeczki soli, przykryć i zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
- 7 jajek ugotować na twardo. Jajka obrać, posiekać.
- Do kaszy dodać jajka, koperek lub szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać rozbełtane jajko i wymieszać.
- Uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej.
- Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Polecamy także przepis na ragout z dzika w porterze
Źródło: Królestwo garów, fot: Picasa
Kotlety z jajek z kaszą
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.