Trwa ładowanie...
d1h8jcw
15-12-2022 11:20

Kotlety z jajek z kaszą

Przepis

Kotlety z jajek można przygotować z kaszą perłową lub jaglaną. Jeżeli użyjemy kaszy jaglanej, należy ją sparzyć przed gotowaniem. Przepis pochodzi z bloga "Królestwo garów".

d1h8jcw
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów, fot: Iakov Filimonov
Składniki
  • 120 ml kaszy perłowej lub jaglanej,
  • 190 ml wody,
  • sól,
  • świeżo mielony pieprz,
  • 8 jajek,
  • 2 łyżki siekanego koperku lub szczypiorku,
  • bułka tarta,
  • masło klarowane lub masło i olej do smażenia.
Przepis
  • Kaszę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą, dodać pół łyżeczki soli, przykryć i zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i gotować 15 minut.
  • 7 jajek ugotować na twardo. Jajka obrać, posiekać.
  • Do kaszy dodać jajka, koperek lub szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać rozbełtane jajko i wymieszać.
  • Uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.

Polecamy także przepis na ragout z dzika w porterze

   Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów, fot: Picasa
Kotlety z jajek z kaszą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1h8jcw
d1h8jcw
d1h8jcw
d1h8jcw
Więcej tematów
d1h8jcw