Kotlety wieprzowe z zielonym pieprzem
Kotlety wieprzowe, schabowe z zielonym marynowanym pieprzem to przepyszny sposób na rodzinny obiad. Przepis jest banalnie prosty więc każdy sobie z nim poradzi. Przepis z bloga "Królestwo Garów".
Joanna Krzewińska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso pokroić na cienkie kotlety. Kotlety delikatnie rozbić. Oprószyć solą i mąką.
- Cebule pokroić w cienkie półplasterki. Mięso podsmażyć na maśle na rumiano z obu stron. Przełożyć do rondla i trzymać w cieple.
- Na patelnię wrzucić cebulę i dusić, aż będzie szklista.
- Przełożyć do mięsa. Wlać brandy i zagotować. Następnie wlać bulion, dodać odsączony i opłukany pieprz.
- Zagotować. Dusić kilka minut. Wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl