Kotlety schabowe z musztardą. Nie mają sobie równych
Masz dość wysuszonych i twardych kotletów schabowych? Nie musisz ich moczyć w mleku i cebuli. Wystarczy przed smażeniem posmarować mięso musztardą. Dzięki temu schabowe wyjdą niewiarygodnie miękkie i soczyste. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
- Panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
- Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl