Trwa ładowanie...
dfnbm2u
dfnbm2u

Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem

Przepis

Kotlety mielone nie muszą być nudne. Jak podkręcić klasyczne danie? Można je nadziać hummusem. W tej wersji będą naprawdę pyszne. Przepis z bloga "Di bloguje".

1.0
(2 głosy)
Oceń:
dfnbm2u
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem
Di bloguje
Składniki
  • 500 g mięsa mielonego z indyka (może być też dowolne mięso mielone)
  • 1 sucha bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona)
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • około 100 g hummusu

Ponadto:

  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
Przepis

Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę niezbyt dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki porządnie wyrobić i doprawić do smaku. Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - każdego nadziewając hummusem.

Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić odrobinę hummusu i całość odpowiednio uformować. Każdego kotleta dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.

Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
dfnbm2u

Podziel się opinią

1
3
Share
dfnbm2u
dfnbm2u
dfnbm2u
dfnbm2u
dfnbm2u