Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem
Kotlety mielone nie muszą być nudne. Jak podkręcić klasyczne danie? Można je nadziać hummusem. W tej wersji będą naprawdę pyszne. Przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Dodatkowo:
- około 100 g hummusu
Ponadto:
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Przepis
Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę niezbyt dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki porządnie wyrobić i doprawić do smaku. Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - każdego nadziewając hummusem.
Przepis
Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić odrobinę hummusu i całość odpowiednio uformować. Każdego kotleta dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl