Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem
Kotlety mielone nie muszą być nudne. Jak podkręcić klasyczne danie? Można je nadziać hummusem. W tej wersji będą naprawdę pyszne. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Dodatkowo:
- około 100 g hummusu
Ponadto:
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę niezbyt dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki porządnie wyrobić i doprawić do smaku. Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - każdego nadziewając hummusem.
Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić odrobinę hummusu i całość odpowiednio uformować. Każdego kotleta dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze