21-12-2009 20:13
Kotlety mielone z grzybami
Przepis
Bardzo smaczne kotlety, można je podać na obiad z ziemniakami, doskonałe są również na zimno z bułką.
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: Shutterstock
Składniki
Przepis
Grzybki zalać 0,5 szkl. gorącej wody i gotować ok. 15 min., odcedzić, posiekać a wywarem zalać pokruszoną drobno bułkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na 1 łyżce oleju. Grzyby, cebulę i namoczoną bułkę dodać do mięsa. Wbić jajka, doprawić masę solą, pieprzem i tymiankiem, dokładnie wyrobić. Zwilżonymi rękami formować nieduże okrągłe kotlety, obtaczać je z bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron, na koniec podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić 5 min. pod przykryciem. Podawać z ziemniakami albo pieczywem i surówką.
Przepis dodał użytkownik pyza-izeczka
Kotlety mielone z grzybami
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.