Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
Kotlety mielone z pieczarkowym farszem są wyjątkowo soczyste. Na pewno posmakują całej rodzinie. Podaj do nich ziemniaczane puree z koperkiem i surówkę z marchewki i chrzanu. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso przepuszczamy przez maszynkę, również mielimy 1 cebulkę i 2 kromki namoczonego chleba, do zmielonego mięsa dodajemy jajko i przyprawy, mieszamy.
- Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulkę w talarki, wszystko doprawiamy vegetą i dusimy przez 20 min, 5 min podsmażamy.
- Z mięsa formujemy średniej wielkości kotleciki, robimy małe wgłębienia i układamy do środka pieczarki i wiórki masła tak, żeby mięso było bardziej soczyste, zawijamy, by nie było widać pieczarek, następnie kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl