Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
Kotlety mielone z pieczarkowym farszem są wyjątkowo soczyste. Na pewno posmakują całej rodzinie. Podaj do nich ziemniaczane puree z koperkiem i surówkę z marchewki i chrzanu. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Mięso przepuszczamy przez maszynkę, również mielimy 1 cebulkę i 2 kromki namoczonego chleba, do zmielonego mięsa dodajemy jajko i przyprawy, mieszamy.
- Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulkę w talarki, wszystko doprawiamy vegetą i dusimy przez 20 min, 5 min podsmażamy.
- Z mięsa formujemy średniej wielkości kotleciki, robimy małe wgłębienia i układamy do środka pieczarki i wiórki masła tak, żeby mięso było bardziej soczyste, zawijamy, by nie było widać pieczarek, następnie kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze