Kotlety drobiowe w kapuście

Nie masz pomysłu na obiad? Koniecznie wypróbuj na drobiowe kotlety w kapuście z dodatkiem papryki konserwowej. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Kotlety drobiowe w kapuścieKotlety drobiowe w kapuście
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 8 liści z kapusty
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • sól
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • olej do smażenia

Przepis

  • Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
  • Liście kapusty obgotowuje, usuwam twarde części i rozkładam.
  • Na każdym liściu układam po plastrze mięsa, na mięsie plasterek sera żółtego, pasek papryki konserwowej.
  • Mięso zawijam w liście kapusty.
  • Następnie panieruje w roztrzepanym widelcem jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości