Trwa ładowanie...
d32wkc2
25-01-2022 10:37

Kotleciki ziemniaczane z serem feta

Przepis

Przepyszne i bardzo proste do zrobienia kotlety ziemniaczane z gotowanych ziemniaków i sera feta. Są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Doskonale sprawdzą się na jarski obiad. Smakują na ciepło i na zimno. Można je też zabrać ze sobą do pracy.

d32wkc2
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©onlynuta - stock.adobe.com
Składniki
  • 1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 25 dag sera feta
  • 40 dag cebuli
  • 2 jaja
  • 6 łyżek oliwy
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki koperku
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Ziemniaki ostudzić, obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać rozgnieciony widelcem ser, drobno pokrojoną cebulę, koperek, natkę i jajka.
  • Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Utrzeć na jednolitą masę.
  • Wstawić do lodówki na 2 godz. Gdy masa zacznie gęstnieć, formować płaskie kotleciki, obtaczać je w mące i smażyć na oliwie z obu stron na złoto.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotleciki ziemniaczane z serem feta
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32wkc2
d32wkc2
d32wkc2
d32wkc2
Więcej tematów
d32wkc2