Kontrowersyjny przysmak dla odważnych. Smażony wieprzowy mózg
Creme de la crème KETOgeników . Najbardziej odżywcze jedzenie na tej planecie, jakim możemy się raczyć. Mózg to źródło białka, witaminy B12, witaminy PP i fosforu. Tak, zawiera sporo cholesterolu, niech to cię jednak nie odstraszy od tego wyjątkowego delikatesu. Z pewnością nie jest to przysmak dla wszystkich. Nie w takiej formie. Bo mózg na nieświadomce je niemal każdy – jest składnikiem pasztetów, kiełbas i różnych wyrobów masarniczych. Ja delektuję się nim od lat. To dlatego jestem taka mądra, he, he. Polecam .
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- Mózg wieprzowy umyj i ewentualnie obierz z błonki.
- Obgotuj przez kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem octu.
- Odsącz i fik na patelnię, na masełko. Solisz na talerzu. Jest przepyszny!
Przepis pochodzi z książki "Sztuka KETO" Solvity Kaluginy-Bułki
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze