Koniec z nudnym makowcem. Zaskocz gości czekoladowym fondue
Zaskocz gości przy wigilijnym stole i przygotuj czekoladowe fondue, które będzie ciekawą alternatywą dla klasycznego makowca i sernika. Prezentujemy sprawdzony przepis na doskonały sos.
Na początku należy pokroić owoce na niewielkie kawałki. Ułoż je na półmisku, a następnie skrop sokiem z cytryny. Wstaw wszystko do lodówki.
Co potem? Pokrusz czekoladę. Zagotuj śmietankę w naczyniu do fondue i dodaj pokruszoną czekoladę. Następnie należy zdjąć naczynie z ognia, poczekać, aż czekolada się rozpuści, całość odstawić na 10 minut. Ponownie ustaw naczynie nad malutkim płomieniem (sos czekoladowy może łatwo się przypalić, do tego typu sosu najlepsze są naczynia kamionkowe). Na koniec dodaj likier. Owoce i biszkopty moczymy w sosie.
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.