Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Kokosowe ciasto bez pieczenia i bez cukru. Idealne dla osób na diecie - Przepis

Trwa ładowanie...
Ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia www.szczesliwibezcukru.pl
Podziel się

Słodkości bez cukru przez ostatnie miesiące zyskują coraz więcej fanów. Można zajadać się nimi bez wyrzutów sumienia, a w dodatku do większości nie potrzebujemy piekarnika. Przykładem jest słodkie ciasto kokosowe prosto z bloga "Szczęśliwi bez cukru".

Składniki

Spód:

  • 200 g mąki migdałowej (zmielone migdały),
  • 60 g masła klarowanego (zamiennie oleju kokosowego),
  • 2 łyżeczki gorzkiego kakao,
  • 2 łyżki erytrytolu.

Masa:

  • 100 g wiórków kokosowych,
  • stała część z 1 puszki mleka kokosowego,
  • 50 g erytrytolu,
  • łyżka oleju kokosowego.

Czekolada:

  • pół stałej części z 1 puszki mleka kokosowego,
  • łyżeczka kakao,
  • 2 łyżki erytrytolu,
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego.
Qaqwqwrqw
Przepis

Migdały zmielić na mąkę i połączyć z kakao oraz roztopionym masłem klarowanym. Otrzymaną masą wyłożyć spód tortownicy i wstawić do lodówki, żeby stwardniała. Podgrzać śmietankę kokosową z erytrytolem i do lekko ciepłej dodać wiórki kokosowe. Odstawić do wchłonięcia śmietanki przez wiórki. Do połowy śmietanki kokosowej dodać rozpuszczony olej kokosowy, kakao i erytrytol. Wymieszać do otrzymania gładkiej konsystencji i odstawić do wystygnięcia, aż czekolada zrobi się bardziej zwięzła. Na wcześniej przygotowany spód nałożyć masę z wiórków kokosowych, następnie polać całość czekoladą i udekorować wiórkami. Wstawić do lodówki do połączenia się warstw, aż czekolada na wierzchu będzie dość twarda.
Zobacz także: czekoladowe lody z... kalafiora. Pyszne i zdrowe!

Zobacz także wideo: słodkości, które nie tuczą

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw