Kogel-mogel z owocami. Deser jak sprzed lat
Kogel-mogel to deser, który kojarzy się z beztroskim dzieciństwem Do jego przygotowania potrzebujemy jedynie kilku składników. Musimy jednak pamiętać, by użyć jajek pochodzących ze sprawdzonego źródła
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Śniadanie
Składniki
Przepis
Jajka sparzyć wrzątkiem. Żółtka wybić do miski i utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, dodać sok wyciśnięty z cytryny i miksować jeszcze przez chwilę. Kogel-mogel przełożyć do małych słoików. Do każdego dać trochę malin, borówek, porzeczek. Udekorować koglem-moglem oraz owocami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl