Trwa ładowanie...
d3swco7
d3swco7

KLUSKI Z MAKIEM (POTRAWA POZNAŃSKA)

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
KLUSKI Z MAKIEM (POTRAWA POZNAŃSKA)
Składniki
  • MAKARON:
  • 20 DAG MĄKI
  • 2 JAJA
  • 2 ŁYŻECZKI WODY
    • RESZTA:
  • 15 DAG MĄKI
  • 1 ŁYŻKA MIODU
  • 5 DAG CUKRU
  • 1/2 SZKLANKI ŚMIETANKI
  • 5 DAG RODZYNEK
  • 3 DAG ORZECHÓW
  • 2 DAG MASŁA
Przepis

Składniki do makaronu zagnieść, rozwałkować i pokroić na pół centymetrowe paseczki. Wysuszyć, porozkładane na papierze. Kupny makaron zupełnie zmienia smak potrawy, więc nie radzę kombinować i upraszczać sprawy.
Mak ugotować i przemielić jak do makowca. Makaron ugotować z łyżką oleju. Masło stopić, dodać miód, cukier, śmietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać makaron i bakalie. Podgrzać. Wierzch posypać orzechami.

Przepis dodał użytkownik adrozek

d3swco7

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d3swco7
d3swco7
d3swco7
d3swco7