Trwa ładowanie...
d3q7jau
06-12-2009 21:24

KLUSKI Z MAKIEM (POTRAWA POZNAŃSKA)

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3q7jau
Składniki
  • MAKARON:
  • 20 DAG MĄKI
  • 2 JAJA
  • 2 ŁYŻECZKI WODY
    • RESZTA:
  • 15 DAG MĄKI
  • 1 ŁYŻKA MIODU
  • 5 DAG CUKRU
  • 1/2 SZKLANKI ŚMIETANKI
  • 5 DAG RODZYNEK
  • 3 DAG ORZECHÓW
  • 2 DAG MASŁA
Przepis

Składniki do makaronu zagnieść, rozwałkować i pokroić na pół centymetrowe paseczki. Wysuszyć, porozkładane na papierze. Kupny makaron zupełnie zmienia smak potrawy, więc nie radzę kombinować i upraszczać sprawy.
Mak ugotować i przemielić jak do makowca. Makaron ugotować z łyżką oleju. Masło stopić, dodać miód, cukier, śmietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać makaron i bakalie. Podgrzać. Wierzch posypać orzechami.

Przepis dodał użytkownik adrozek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3q7jau
d3q7jau
d3q7jau
Więcej tematów
d3q7jau

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj