Trwa ładowanie...
d3nxv0h
04-03-2022 12:21

Kiszone ogórki na ostro

Przepis

To przepis, który stał się hitem mojego profilu na Instagramie. Po jego przygotowaniu dostałam setki wiadomości z zachwytem nad ogórkami. Świetne jako dodatek do kanapek i obiadów. Orientalna nuta w połączeniu z ogórkami – to jest coś!

d3nxv0h
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej
Źródło: Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej
Składniki

*Składniki na mniej więcej 2 słoiki po 900 mililitrów: *

  • 1 kilogram ogórków gruntowych lub około 4 sztuk długich szklarniowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 centymetrów korzenia imbiru
  • około 1 i 1/2 łyżki sambal oelek, harissy lub innej pasty chili
  • 250 mililitrów sosu sojowego
  • 6 łyżek octu jabłkowego
Przepis
  • Ogórki pokrój wzdłuż w ćwiartki.
  • Czosnek i imbir zetrzyj na tarce na małych oczkach.
  • Ogórki wymieszaj z czosnkiem, imbirem, pastą chili, sosem sojowym i octem.
  • Wstaw do słoika i zjedz natychmiast albo w ciągu kilku dni. Przechowuj w lodówce.

Przepis pochodzi z książki "Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kiszone ogórki na ostro
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
6
Share
d3nxv0h

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3nxv0h
d3nxv0h
d3nxv0h
d3nxv0h
Więcej tematów
d3nxv0h