Kiszone ogórki na ostro
To przepis, który stał się hitem mojego profilu na Instagramie. Po jego przygotowaniu dostałam setki wiadomości z zachwytem nad ogórkami. Świetne jako dodatek do kanapek i obiadów. Orientalna nuta w połączeniu z ogórkami – to jest coś!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Ogórki pokrój wzdłuż w ćwiartki.
- Czosnek i imbir zetrzyj na tarce na małych oczkach.
- Ogórki wymieszaj z czosnkiem, imbirem, pastą chili, sosem sojowym i octem.
- Wstaw do słoika i zjedz natychmiast albo w ciągu kilku dni. Przechowuj w lodówce.
Przepis pochodzi z książki "Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze