Kasia Tusk pokazała swoją kuchnię. Marmurowy blat i stylowe akcesoria robią imponujące wrażenie

Kasia Tusk znana jest ze swojego dobrego smaku – nie tylko w kwestii wnętrz. Blogerka podzieliła się przepisem z okazji zbliżającego się tłustego czwartku. Przy okazji możemy zobaczyć, jak urządziła kuchnię. A zrobiła to w wielkim stylu!

Kasia Tusk pokazała, jak urządziła kuchnię
Źródło zdjęć: © Getty Images/Instagram

Za każdym razem, gdy Kasia Tusk pokazuje w mediach społecznościowych swoją kuchnię, wzbudza ogromne zainteresowanie – w końcu, nie oszukujmy się, nie każdy ma w domu marmurowe blaty. Choć to zazwyczaj ten marmur gra pierwsze skrzypce, tym razem nie sposób nie zwrócić uwagi na dwa inne elementy zdjęcia: żeliwny garnek i świeżo usmażony chrust, doskonały na tłusty czwartek.

Kasia Tusk pochwaliła się kuchnią

Kuchnia Tusk utrzymana jest w jasnej kolorystyce – białe kafle z czarnymi elementami, szary blat, akcesoria w odcieniach beżu i mleka. No opublikowanej na Instagramie fotografii nawet sweter komponuje się z pozostałymi elementami… Podobnie jak żeliwny garnek, który blogerka określiła mianem "ulubionego atrybutu kuchennego naszych babć".

O dziwo właśnie ten garnek wzbudził ogromne zainteresowanie i wywołał lawinę komentarzy. Zdaniem obserwatorek blogerki żeliwne naczynia służą przez pokolenia i są niemalże "niezniszczalne", a przy tym niezwykle uniwersalne – można je wykorzystywać do gotowania, pieczenia, duszenia. No i oczywiście smażenia, nie tylko chrustu, pączków czy faworków.

Przepis na chrust wg Kasi Tusk, w tym wypadku tzw. lany, jest dość klasyczny. Do przygotowania słodkości potrzeba mąki pszennej, jajek, mleka, proszku do pieczenia i spirytusu. Żeby nieco podkręcić smak przekąski, można dodać do ciasta ekstrakt waniliowy lub świeżą laskę wanilii. Co ciekawe, w propozycji Tusk nie ma… smalcu. Blogerka proponuje smażenie chrustu na oleju roślinnym, co może nie spodobać się kulinarnym tradycjonalistom.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Faworki z piekarnika. Przepis Joli Caputy

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości