Karp po burgundzku. Oryginalny przepis na wigilijny stół
Karp już na stałe wpisał się w wigilijną tradycję. Najczęściej podajemy go w galarecie lub smażonego w panierce. Jednak karpia można przygotować również w innej wersji. Wypróbujcie przepis na karpia duszonego w winie. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Starannie sprawionego i umytego karpia udusić z ziołami i przyprawami w maśle i czerwonym winie, dodając cebulki.
- Oddzielnie udusić pieczarki w niewielkiej ilości masła z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i przybrać nimi rybę.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl