Karp po burgundzku. Oryginalny przepis na wigilijny stół
Karp już na stałe wpisał się w wigilijną tradycję. Najczęściej podajemy go w galarecie lub smażonego w panierce. Jednak karpia można przygotować również w innej wersji. Wypróbujcie przepis na karpia duszonego w winie. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Starannie sprawionego i umytego karpia udusić z ziołami i przyprawami w maśle i czerwonym winie, dodając cebulki.
- Oddzielnie udusić pieczarki w niewielkiej ilości masła z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i przybrać nimi rybę.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze