Trwa ładowanie...
d2brtit
oprac. Katarzyna Gileta

Karp po burgundzku. Oryginalny przepis na wigilijny stół

Przepis

Karp już na stałe wpisał się w wigilijną tradycję. Najczęściej podajemy go w galarecie lub smażonego w panierce. Jednak karpia można przygotować również w innej wersji. Wypróbujcie przepis na karpia duszonego w winie. Palce lizać!

d2brtit
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Balogh Tamás
Składniki
  • 1 średni karp
  • 200 g pieczarek
  • 1/2 l czerwonego wina
  • masło
  • natka pietruszki
  • zioła i przyprawy (wedle uznania)
  • kilka małych cebulek
Przepis
  • Starannie sprawionego i umytego karpia udusić z ziołami i przyprawami w maśle i czerwonym winie, dodając cebulki.
  • Oddzielnie udusić pieczarki w niewielkiej ilości masła z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i przybrać nimi rybę.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Karp po burgundzku. Oryginalny przepis na wigilijny stół
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
Share
d2brtit

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2brtit
d2brtit
d2brtit
d2brtit
Więcej tematów
d2brtit