Trwa ładowanie...
d3laydc
07-05-2020 09:14

Karczek z rusztu w musztardowej marynacie. Przepis Ewy Wachowicz

Przepis

Grillowana karkówka to jedno z ulubionych dań Polaków. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. Ewa Wachowicz proponuje karczek w musztardowej marynacie. Wypróbujcie koniecznie.

d3laydc
1.6
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki

● 700 g karczku wieprzowego
● sól
● pieprz kolorowy
● 7 łyżek musztardy francuskiej
● 3 łyżki oleju arachidowego
● 3 łyżki powideł
● 3 łyżeczki syropu klonowego
● 6 ząbków czosnku
● 5 ziarenek jałowca
● gałązka rozmarynu

Przepis

Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.

Tak przygotowaną bejcą pokryć kawałki mięsa. Na wierzchu ułożyć rozmaryn. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (wyjąć na godzinę przed grillowaniem).

Upiec z obu stron na mocno rozgrzanym ruszcie. Podawać z ogórkiem małosolnym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Karczek z rusztu w musztardowej marynacie. Przepis Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3laydc
d3laydc
d3laydc
d3laydc
Więcej tematów
d3laydc