Karczek z rusztu w musztardowej marynacie. Przepis Ewy Wachowicz
Grillowana karkówka to jedno z ulubionych dań Polaków. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. Ewa Wachowicz proponuje karczek w musztardowej marynacie. Wypróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
Tak przygotowaną bejcą pokryć kawałki mięsa. Na wierzchu ułożyć rozmaryn. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (wyjąć na godzinę przed grillowaniem).
Upiec z obu stron na mocno rozgrzanym ruszcie. Podawać z ogórkiem małosolnym.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze