Kapusta z kurczakiem i kaszą gryczaną
Przepis z bloga "Kwelka gotuje" to doskonała propozycja na szybki rodzinny obiad. Smakowite połączenie kaszy, kurczaka i warzyw.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 500 g kapusty (ja użyłam stożkowej)
- 250 g piersi kurczaka
- 100 g kaszy gryczanej
- 1 por
- sól morska
- pieprz ziołowy kaszubski
- przyprawa do kurczaka
- 3 listki laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 300 ml wody
Kaszę ugotuj. Mięso pokrój w kostkę i posyp przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż kurczaka. Pora pokrój w kostkę, dodaj do kurczaka i chwilę smaż. Kapustę posiekaj i wrzuć na patelnię. Posyp solą i pieprzem, wlej wodę, wymieszaj. Całość duś ok. 10 min. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze