Kanapki z pastą z łososia
Został ci kawałek łososia z obiadu? Wykorzystaj go do przygotowania pysznej pasty kanapkowej. Bazą pasty jest chudy twarożek, dlatego ten przepis jest idealny dla osób na diecie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (najlepiej niskosodowego)
- 2–3 łyżki chudego, niesolonego twarożku (do 3 proc. tłuszczu)
- 50 g gotowanego na parze łososia bez skóry
- pieprz
- plasterki ogórka
- koperek do dekoracji
Przepis
- Z łososia wyjmij ości (jeśli są).
- Podziel rybę na mniejsze części i umieść w rozdrabniaczu.
- Dodaj twarożek i zmiksuj na gładką pastę.
- Dopraw pieprzem i rozsmaruj pastę na kanapkach.
- Udekoruj kanapki plastrami ogórka i posiekanym koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl