Kalafior panierowany. Jak zrobić szybką i smaczną przekąskę?
Powinniśmy jeść kalafiory kiedy tylko się da, a najlepiej latem, gdy są wyjątkowo smaczne. Podpowiadamy jak najlepiej go przyrządzić. Panierowany w jaku i bułce tartej będzie pyszną przekąską.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
1. Kalafior umyć i pokroić na małe kawałeczki.
2. Kalafior ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
3. Wylać wodę i odczekać chwilkę, aby przestygł.
4. Jajka rozbić i doprawić solą i pieprzem.
5. Kawałki kalafiora maczać w jajku, a potem w bułce tartej i podsmażyć na patelni.
6. Gotowe! Można jeść go bez żadnych dodatków albo z ziemniaczkami, jak kto woli.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze