Kalafior panierowany. Jak zrobić szybką i smaczną przekąskę?
Powinniśmy jeść kalafiory kiedy tylko się da, a najlepiej latem, gdy są wyjątkowo smaczne. Podpowiadamy jak najlepiej go przyrządzić. Panierowany w jaku i bułce tartej będzie pyszną przekąską.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Kalafior umyć i pokroić na małe kawałeczki.
Przepis
2. Kalafior ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Przepis
3. Wylać wodę i odczekać chwilkę, aby przestygł.
Przepis
4. Jajka rozbić i doprawić solą i pieprzem.
Przepis
5. Kawałki kalafiora maczać w jajku, a potem w bułce tartej i podsmażyć na patelni.
Przepis
6. Gotowe! Można jeść go bez żadnych dodatków albo z ziemniaczkami, jak kto woli.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl