Trwa ładowanie...
d3xdnl8
d3xdnl8

Kalafior panierowany. Jak zrobić szybką i smaczną przekąskę?

Przepis

Powinniśmy jeść kalafiory kiedy tylko się da, a najlepiej latem, gdy są wyjątkowo smaczne. Podpowiadamy jak najlepiej go przyrządzić. Panierowany w jaku i bułce tartej będzie pyszną przekąską.

3.9
(15 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2-3

Kalafior panierowany. Jak zrobić szybką i smaczną przekąskę?
Getty Images
Składniki
  • średni kalafior
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przepis

1. Kalafior umyć i pokroić na małe kawałeczki.

2. Kalafior ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

3. Wylać wodę i odczekać chwilkę, aby przestygł.

4. Jajka rozbić i doprawić solą i pieprzem.

5. Kawałki kalafiora maczać w jajku, a potem w bułce tartej i podsmażyć na patelni.

6. Gotowe! Można jeść go bez żadnych dodatków albo z ziemniaczkami, jak kto woli.

Przepis dodał użytkownik julia313

Kalafior panierowany. Jak zrobić szybką i smaczną przekąskę?
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3xdnl8
d3xdnl8
d3xdnl8
d3xdnl8
Więcej tematów
d3xdnl8