Jedzenie pod mikroskopem

Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop

Obraz

/ 16Pod lupą

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

mmch

Na zdjęciu ciasto czekoladowe

/ 16Czerwony cukierek lukrecjowy

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Nadziewane grzanki (Pop-Tarts)

Obraz
© archiwum

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Seler

Obraz
© archiwum

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Czerwona cebula

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Nasiono kiwi

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Cukierek (Life Savers)

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Krewetka

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

/ 16Ziarno kawy

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

10 / 16Ciastko Oreo

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

11 / 16Anyż

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

12 / 16Suszony pomidor

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

13 / 16Sól

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

14 / 16Smażona cebula

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

15 / 16Rzodkiewka

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

16 / 16Cukier

Obraz
© carenalpertfineart.com

Warzywa, owoce, ciastka, cukierki - jeśli zastanawiamy się, co się w nich kryje, to raczej tylko w kontekście rozmaitych pestycydów, ulepszaczy czy konserwantów. Ale gołym okiem ich raczej nie zobaczymy. Caren Alpert, fotografka postanowiła wykorzystać jedzeniową obsesję na własny sposób i przyjrzała się żywności dokładnie, a nawet bardzo dokładnie. Wykorzystała do tego mikroskop elektronowy. Czy w tym wypadku stwierdzenie, że "jemy oczami" nadal pozostaje aktualne? Oceńcie sami!

mmch

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja