Jak zrobić i rozpoznać idealną kawę?
Mała filiżanka lub spory kubek kawy to dla wielu osób nieodłączny element poranka. Mówi się, że już sam jej zapach stawia na nogi. Wierni fani tego napoju podkreślają, że dobra kawa powinna być przygotowana we właściwy sposób z dobrej jakości produktu. Jakie cechy powinna mieć idealna "mała czarna" lub latte?
Mała filiżanka lub spory kubek kawy to dla wielu osób nieodłączny element poranka. Mówi się, że już sam jej zapach stawia na nogi. Wierni fani tego napoju podkreślają, że dobra kawa powinna być przygotowana we właściwy sposób, z dobrej jakości produktu. Jakie cechy powinna mieć idealna "mała czarna" lub latte?
Baristka Kamila Gonciarz w studiu "Dzień Dobry TVN" zdradziła sekrety dobrej kawy. Wyjaśniła czym jest tzw. crema i czym jest latte art. Podpowiedziała również, jak rozpoznać, czy dany lokal zaserwuje nam dobrze zaparzoną kawę.