08-10-2020 10:45
Jak przyrządzić kanie? Prosty i szybki przepis
Przepis
Kania jest grzybem bardzo cenionym w kuchni ze względu na swoje walory smakowe. Można ją smażyć jak kotlety w panierce lub marynować w occie. Przed przygotowaniem kani należy usunąć trzon oraz wierzchnią skórę z kapelusza. Zobaczcie nasz przepis na pyszne smażone kanie.
4.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Kanię (kapelusze) umyć i namoczyć w mleku przez pół godziny.
- Odsączyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
- Smażyć na maśle na złoty kolor.
Przepis dodał użytkownik Mirusia_Jarusia
Jak przyrządzić kanie? Prosty i szybki przepis
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.