Trwa ładowanie...
d2ap47t
d2ap47t

Jak przygotować kanie? Prosty i szybki przepis

Przepis

Kania jest grzybem bardzo cenionym w kuchni ze względu na swoje walory smakowe. Można ją smażyć jak kotlety w panierce lub marynować w occie. Przed przygotowaniem kani należy usunąć trzon oraz wierzchnią skórę z kapelusza. Zobaczcie nasz przepis na pyszne smażone kanie.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d2ap47t
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Jak przygotować kanie? Prosty i szybki przepis
123RF
Jak przygotować kanie? Prosty i szybki przepis
Składniki
  • kanie (kapelusze)
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • mleko
  • mąka do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane do smażenia
Przepis
  • Kanię (kapelusze) umyć i namoczyć w mleku przez pół godziny.
  • Odsączyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
  • Smażyć na maśle na złoty kolor.

Przepis dodał użytkownik Mirusia_Jarusia

Jak przygotować kanie? Prosty i szybki przepis
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2ap47t

Podziel się opinią

1
Share
d2ap47t
d2ap47t

d2ap47t
d2ap47t
d2ap47t