Trwa ładowanie...
d2v7vmf
Jak prawidłowo zamrażać i rozmrażać produkty?

Jak prawidłowo zamrażać i rozmrażać produkty?

Owoce najlepiej włożyć do plastikowego pojemnika lub sztywnej przezroczystej torebce. Mięso zawińmy w folię aluminiową i przyklejmy karteczkę z informacją o dacie mrożenia.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d2v7vmf

Sezon na owoce w pełni, warto więc część z nich zamrozić, by posłużyły w zimie. Pamiętajmy jednak, że im więcej wody w produkcie, tym krótszy czas przechowywania w zamrażalniku.

Ważne jest też opakowanie, w którym będziemy przechowywać żywność. Owoce najlepiej włożyć do plastikowego pojemnika lub sztywnej przezroczystej torebce. Mięso zawińmy w folię aluminiową i przyklejmy karteczkę z informacją o dacie mrożenia.

d2v7vmf

Nigdy nie zamrażajmy raz rozmrożonych produktów. To bardzo niebezpieczne dla zdrowia. Nie wrzucajmy też np. mięsa wyciągniętego z zamrażarki do gorącej wody. Najlepiej rozmrażać je stopniowo.

*Czy mrożonki są bezwartościowe? *

*Jak kupić dobrej jakości ryby mrożone? *

*Opakowania niebezpieczne dla zdrowia. Sprawdź, w czym przechowujesz żywność *

d2v7vmf

Podziel się opinią

Share
d2v7vmf
d2v7vmf