Jak ciekawie podać kiełbasę?
Kiełbasa również od święta
Polska słynie z kiełbasy. Jemy ją o każdej porze roku, zarówno ciepłą, jak i zimną. Na śniadanie, obiad i kolację. Najczęściej zadowalamy się kiełbasą pokrojoną w plasterki albo ugotowaną w wodzie. Równie często dodajemy ją do zupy albo grillujemy. A sposobów na jej zaserwowanie jest znacznie więcej!
Polska słynie z kiełbasy. Jemy ją o każdej porze roku, zarówno ciepłą, jak i zimną. Na śniadanie, obiad i kolację. Najczęściej zadowalamy się kiełbasą pokrojoną w plasterki albo ugotowaną w wodzie. Równie często dodajemy ją do zupy albo grillujemy. A sposobów na jej zaserwowanie jest znacznie więcej!
- Kiełbasa to bardzo chętnie wybierany produkt - nie powinno jej zabraknąć również na specjalnych okazjach. Jest smaczna, sycąca, łatwa w przyrządzeniu i różnorodna - przyznaje technolog żywieniowy firmy Madej Wróbel Magdalena Matynia. - Mamy wiele typów kiełbas: wędzone, surowe, dojrzewające, parzone, pieczone. Każda odmiana smakuje inaczej i sama w sobie stanowi wyśmienite danie - dodaje ekspertka.