Jajo w gniazdku z łososiem
Śniadaniowe bułeczki zapiekane z łososiem i jajkiem to sposób, by poranek stał się ulubioną częścią dnia. Przepis poleca Ewa Wachowicz.
Ewa Wachowicz
Składniki
● 4 duże bułki
● masło do posmarowania
● łosoś wędzony w plastrach
● 4 łyżki musztardy francuskiej
● 4 jajka
● pęczek koperku
● sól
● tarty parmezan
Przepis
Z bułek odciąć górę, środki wydrążyć. Powstałe w ten sposób miseczki posmarować miękkim masłem, wyłożyć plastrami wędzonego łososia – tak, by powstało coś w rodzaju gniazda. Do każdego dać po łyżce musztardy z całymi ziarnami gorczycy, rozsmarować. Posypać siekanym koperkiem. Wybić jajka. Przyprawić solą i zapiec w piekarniku (180 st. C, pieczemy do momentu, w którym zetnie się białko). Przed podaniem oprószyć tartym parmezanem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl