Trwa ładowanie...
d1ifemk
18-04-2008 10:44

Jajka-grzybki

Przepis

Jajka-grzybki to doskonała propozycja na świąteczny stół, szczególnie dla dzieci, które będą mogły pomóc w przygotowaniu tych zabawnych form. Zobacz, jak je zrobić.

d1ifemk
3.9
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-6

Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 6 jajek,
  • 3 małe pomidorki,
  • sos chrzanowy,
  • majonez,
  • szczypiorek,
  • Natka pietruszki,
  • koperek,
  • kilka liści karbowanej sałaty,,
  • sól i pieprz,
Przepis

Jajka ugotować na twardo (włożyć je do zimnej wody, zagotować i od tego momentu gotować 10 minut). Po zdjęciu z ognia zalać zimną wodą, odstawić na około 10 minut. Jajka obrać. Odciąć kawałek wierzchołka, aby można je było postawić na talerzu.

Pomidorki umyć, przekroić na pół, wyjąć miąższ i nałożyć "czapeczki" na jajka. Sos chrzanowy wymieszać z majonezem. Włożyć do szprycy i na każdym pomidorku zrobić białe kropeczki, tak by powstał muchomorek. Podawać na liściach sałaty z koprem i szczypiorkiem.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Jajka-grzybki
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

d1ifemk

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ifemk
d1ifemk
d1ifemk
d1ifemk
Więcej tematów
d1ifemk