Trwa ładowanie...
d3y8a2m
oprac. Katarzyna Gileta
27-01-2022 09:18

Jajka faszerowane pastą łososiową

Przepis

Choć kojarzą się głównie z wielkanocnym śniadaniem, jajka faszerowane świetnie sprawdzą się na domowych imprezach i rodzinnych spotkaniach. Można je przygotować na tysiąc sposobów. Tym razem proponujemy jajka faszerowane pasta łososiową z dodatkiem kremowego serka i majonezu. Palce lizać!

d3y8a2m
3.4
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©freeskyline - stock.adobe.com
Składniki
  • 5 jajek
  • serek delikatny naturalny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 filet z wędzonego łososia
  • kiełki brokułu
  • sól i pieprz do smaku
  • pieprz kolorowy do przybrania
Przepis
  • Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pól i wyjmij żółtka.
  • Żółtka utrzyj z serkiem delikatnym dopraw solą i pieprzem, dodaj łyżkę majonezu i łososia posiekanego na drobno.
  • Masę dokładnie wymieszaj. Pastą nadziewaj połówki jajek, wierzch przybierz łososiem, pieprzem kolorowym i kiełkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka faszerowane pastą łososiową
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
4
Share
d3y8a2m

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3y8a2m
d3y8a2m
d3y8a2m
d3y8a2m
Więcej tematów
d3y8a2m