Trwa ładowanie...
d18m55u
20-01-2022 11:07

Indycze żołądki w sosie koperkowym

Przepis

Świetny obiad dla miłośników podrobów. Indycze żołądki suszone w sosie koperkowym z dodatkiem marchewki i groszku. Gulasz możemy podać z ryżem albo kopytkami i surówką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d18m55u
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg żołądków z indyka
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem
  • sól

Składniki na sos:

  • ½ pęczka koperku
  • 250 g mleka
  • 30 g masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru
  • 140 g śmietany 12 proc.
Przepis
  • Żołądki myję, osuszam, kroję w plasterki. Przekładam do garnka i obgotowuję. Odlewam wodę i ponownie zalewam wodą, gotuję do miękkości.
  • Cebule obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję groszek z marchewką, smażę przez dziesięć minut.
  • Mleko gotuję razem z masłem i śmietaną w rondelku. Doprawiam pieprzem, solą i cukrem. Następnie dodaję drobno pokrojony koperek. Pięć minut gotuję i zagęszczam mąką.
  • Żołądki odlewam, przekładam na większą patelnię, dodaję warzywa i wlewam sos, dwie minutki razem gotuję.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Indycze żołądki w sosie koperkowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18m55u
d18m55u
d18m55u
d18m55u
Więcej tematów
d18m55u