Idealne połączenia
Wino i ser
Dobrana para może iść przez całe życie pod rękę i nigdy nie będzie się ze sobą nudziła. Czasami sielankowy obraz zakłócić mogą nieciekawe przyprawy, jednak siła smaku dobranej pary powoduje, że zawsze wyjdą na prostą. Tak samo jak w życiu, jest też w kuchni. Idealnie dobrane duety stanowią klasykę i nigdy się nie nudzą
Dobrana para może iść przez całe życie pod rękę i nigdy nie będzie się ze sobą nudziła. Czasami sielankowy obraz zakłócić mogą nieciekawe przyprawy, jednak siła smaku dobranej pary powoduje, że zawsze wyjdą na prostą. Tak samo jak w życiu, jest też w kuchni. Idealnie dobrane duety stanowią klasykę i nigdy się nie nudzą. Niemal każda kuchnia na świecie posiada potrawę, której podstawę stanowią dwa główne składniki. Reszta jest zbędna.
Wino i ser
Wino i ser mają wyjątkowo długą, wspólną historię, o której mowa była już w Odysei. Dobrze ze sobą współpracują i dobrze się razem starzeją. Jednak, aby smaki ze sobą współgrały, należy słuchać Francuzów, którzy powiadają, że ser może być największym przyjacielem lub największym wrogiem wina. Sery do wina należy dobierać tak, by te pierwsze nie zabijały ostrym smakiem bukietu tych drugich. Wtedy duet będzie idealny.
Tekst: ml/ese/kuchnia.wp.pl