Trwa ładowanie...
d3bht93
11-02-2021 07:47

Idealna na obiad i do kanapek. Przepis na pieczeń z mielonego mięsa

Przepis

Pieczeń rzymska, czyli klops, to pieczeń z mielonego mięsa z dodatkiem przypraw. Można ją przygotować w z jajkiem ugotowanym na twardo lu innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

d3bht93
3.5
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1,25 kg mielonego mięsa
  • 2 czerstwe bułeczki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • 2 jajka
  • sól
  • 3 pomidory
  • pieprz mielony
  • oregano
  • 250 g sera żółtego
  • 250 ml kremówki
Przepis
  • Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Bułeczki namoczyć w zimnej wodzie. Do mięsa wbić jajka, dodać odciśnięte bułeczki, czosnek i cebulę. Wlać kremówkę, przyprawić solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszać.
  • Blachę wysmarować tłuszczem, rozłożyć na niej mięso. Pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić, obłożyć nimi mięso.
  • Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim pomidory.
  • Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45 minut. Po 20 minutach pieczenia przykryć pergaminem.
  • Gotową pieczeń oprószyć oregano.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Idealna na obiad i do kanapek. Przepis na pieczeń z mielonego mięsa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bht93
d3bht93
d3bht93
d3bht93
Więcej tematów
d3bht93