Gulasz z pieczarkami. Ekspresowe danie dla całej rodziny
Przepis
Nie masz pomysłu na obiad? Polecamy gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do niego kopytka lub kluski śląskie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
1.8
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso doprawiam papryką słodką oraz solą. Podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
- Cebule obieram, drobno kroję i smażę na większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone pieczarki w plasterki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie dodaję ketchup i musztardę, Chwilkę smażę i sos łączę z mięsem.
- Gulasz gotowy, podaję z kopytkami lub kluskami śląskim.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Gulasz z pieczarkami. Ekspresowe danie dla całej rodziny
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
2
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.