- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- Składniki:
- 500g mięsa gulaszowego
- 2 duże garści suszonych grzybów
- 3 trójkąciki serka topionego śmietankowego
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki oliwy
- 2,5 szklanki wrzątku
- sól, pieprz
Przepis
1. Mięso oczyścić, oprószyć solą i pieprzem.
2. Grzyby zalać wrzątkiem i gotować 10 minut.
3. Cebulę poszatkować, zeszklić na oliwie.
4. Dodać mięso, podsmażyć na rumiano.
5. Dodać grzyby razem z wodą w której się gotowały.
6. Zostawić pod prykryciem na małym ogniu, aż wszystko zmięknie.
7. Dodać serki. Wszystko dokładnie wymieszać. Pogotować około 5 minut, żeby wszystko ładnie się połączyło. Podawać z kaszą lub ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl