Grzyby duszone w śmietanie. Ten przepis zawsze się udaje
Świeże leśne grzyby duszone w śmietanie muszą choć raz zagościć na twoim talerzu jesienią. Tak przygotowane grzyby zachwycają aromatem i smakiem. Podaj je z ziemniakami lub makaronem.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Grzyby oczyścić, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
- W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, podsmażyć na złoty kolor, dodać grzyby, posiekany koperek, dusić razem 30 minut uważając, gdyż grzyby mają tendencję do przywierania.
- Dodać śmietanę, przyprawy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl