Grillowane szaszłyki z ogórkiem, miodem i białą kiełbasą
Idealne na majówkowe grillowanie.
Majówka zbliża się wielkimi krokami. Dla wielu z nas obowiązkowym punktem w długi weekend jest spotkanie z przyjaciółmi przy grillu. Z tej okazji warto przygotować dania, które zaskoczą naszych gości. Oprócz klasycznych steków, kiełbasy czy burgerów na stole powinny pojawić się szaszłyki. Grillowane szaszłyki można przygotować praktycznie ze wszystkiego. Zobaczcie pomysł na szaszłyki z biała kiełbasą,ogórkiem i miodem.
*Składniki: *
2 szt. kiełbasy
2 szt. kiełbasy białe parzone
3-4 cebule szalotki
2 kiszone ogórki
4 łyżki masła
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
Przepis:
- Kiełbasę, ogórki i cebulę kroimy w talarki o grubości około 1 cm.
- Nadziewamy na przemian na patyki do szaszłyków.
- Roztapiamy masło, dodajemy miód, sos sojowy. Całość mieszamy i smarujemy szaszłyki.
- Pieczemy na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron. Od czasu do czasu smarujemy glazurą.