Trwa ładowanie...
d3u2s4s
d3u2s4s

Grillowane kotlety z piersi kurczaka

Przepis

Delikatne kotleciki z piersi kurczaka z dodatkiem słodkiej czerwonej papryki, czerwonej cebuli i szczypiorku, to danie które z powodzeniem możemy jeść na diecie. Doskonałe jako danie obiadowe, ale można je również zajadać na zimno np. jako drugie śniadanie do pracy. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

3.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Grillowane kotlety z piersi kurczaka
Krylowa Kuchnia
Składniki
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1/2 dużej czerwonej papryki
  • 1 mała czerstwa kajzerka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej w sprayu (lub łyżka zwykłego rzepakowego)
Przepis

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie zmielić piersi na drobnym sitku maszynki do mielenia mięsa. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć i drobno pokroić. Do mięsa dodać odciśniętą kajzerkę, pokrojoną paprykę, cebulę, szczypiorek, tymianek, jajko oraz przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Patelnię grillową spryskać tłuszczem w sprayu, lub posmarować za pomocą ręcznika papierowego niewielką ilością oleju. Formować kotleciki i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron na złoto.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

Grillowane kotlety z piersi kurczaka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d3u2s4s
d3u2s4s
d3u2s4s
d3u2s4s
d3u2s4s