Granat - skarb wśród owoców. Jak wykorzystać go w kuchni?
Bogate źródło witamin i substancji odżywczych
Granat to nie tylko smaczny owoc, ale również doskonały afrodyzjak i lek na wiele dolegliwości.
Jest symbolem zdrowia i płodności, a o jego zaletach mówiono już w czasach starożytnych. Granat to nie tylko smaczny owoc, ale również doskonały afrodyzjak i lek na wiele dolegliwości. W kuchni można go wykorzystać na wiele sposobów - jako dodatek do deserów, jak i do słonych potraw.
Spożywanie granatów to doskonały pomysł dla osób dbających o zdrową i zbilansowaną dietę. Owoc o intensywnej ciemnoczerwonej barwie jest bogatym źródłem witamin A, C, E, B oraz magnezu, fosforu, potasu, wapnia, krzemu i jodu.
Można go spożywać bez ograniczeń, ponieważ granat jest niskokaloryczny - 100 gram owocu zawiera około 80 kilokalorii.