Gorące i zawsze świeże? Bloger zdradza trik, który przyda ci się przy zamawianiu frytek z McDonald’s

Idealne frytki? Chrupiące, o delikatnym zapachu i oczywiście – tak gorące, że z trudem dają się chwycić w palce. Niestety nie zawsze takie udaje się zamówić. Znany bloger zdradza trik, dzięki któremu wasze frytki już zawsze będą świeże i gorące.

Frytki Frytki to flagowy produkt sieciowej restauracji
Źródło zdjęć: © 123RF
Karolina Rozmus

Zawsze świeże i gorące frytki w McDonald’s?

Frytki to flagowe danie sieci McDonald’s – ich zapach sprawia, że nawet zadeklarowani przeciwnicy fastfoodu oraz słynnej sieciówki z trudem opierają się wstąpieniu do restauracji. Nie dziwi więc fakt, że większość klientów do hamburgera lub innego dania z restauracyjnego menu, nieodmiennie wybiera frytki.

Czasami jednak ten chrupiący ziemniaczany przysmak może być rozczarowaniem. Czy jest ktoś, komu choć raz nie wpadły w ręce zimne i niesmaczne frytki? Co zrobić, by tego uniknąć?

Sposób na najlepsze frytki. Wyjdą złociste i chrupiące

Jeden z użytkowników Instagrama, bloger kulinarny Jonny Massaad, wrzuca krótki filmik, w którym dzieli się swoim patentem na zawsze świeże i gorące frytki.

Co zrobić, by uniknąć zimnych i niesmacznych frytek? Jest na to prosty sposób. Wystarczy w trakcie składania zamówienia poprosić pracownika, by wydał frytki… bez soli.

Frytki solone są bezpośrednio po wyjęciu ich z frytkownicy, a nie przed podaniem ich klientowi, co oznacza, że by spełnić prośbę klienta, pracownik będzie musiał usmażyć nową porcję frytek. Otrzymamy więc frytki świeże i przede wszystkim – gorące.

A że niestety nie zawsze temperatura frytek jest zadowalająca, pokazuje sam Jonny Massaad w swoim filmiku – prosty eksperyment ujawnia problem, z jakim mogą borykać się klienci McDonald’s.

Jak zareagowali inni użytkownicy Instagrama na trik blogera? Większość była zachwycona, choć nie brakowało głosów krytyki, które akcentowały, że takie zachowanie jest nie w porządku wobec pracowników sieciówki i niepotrzebnie dokłada im pracy.

Zobacz także:

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość