Chrupiące domowe gofry. Przypomnij sobie smak wakacji
Dobre gofry powinny być chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. Muszą być też sztywne, w ten sposób utrzymają wszystkie dodatki, na które akurat masz ochotę. Dlatego przede wszystkim liczy się dobra gofrownica.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Natłuścić i rozgrzać gofrownicę.
- Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
- Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Odstawić na 15 minut.
- Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut (czas jest uzależniony od mocy gofrownicy), wystudzić na kratce i podawać z bitą śmietaną i owocami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl