Chrupiące domowe gofry. Przypomnij sobie smak wakacji
Dobre gofry powinny być chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. Muszą być też sztywne, w ten sposób utrzymają wszystkie dodatki, na które akurat masz ochotę. Dlatego przede wszystkim liczy się dobra gofrownica.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- Natłuścić i rozgrzać gofrownicę.
- Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
- Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Odstawić na 15 minut.
- Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut (czas jest uzależniony od mocy gofrownicy), wystudzić na kratce i podawać z bitą śmietaną i owocami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze