Francuskie roladki schabowe z serem i szynką
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem. Z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Składniki na marynatę:
- 1 szk. mleka
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
Składniki pozostałe:
- 1 kg schabu
- 10 dag sera żółtego w plastrach
- 10 dag szynki w plastrach
- bułka tarta do panierki
- 2 jajka
- Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam.
- Mleko wlewam do miski, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę francuską, sól oraz paprykę słodką, Wszystkie składniki dokładnie mieszam i zanurzam w marynacie mięso. Odstawiam na dwie godziny.
- Po tym czasie mięso wyjmuję z marynaty i na każdym plastrze mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.
- Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze