Faszerowane pomidory. Hit na wakacyjny obiad
Pomidory faszerowane ryżem i jajkami. Do tego mnóstwo aromatycznych przypraw. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Faszerowane pomidory to jedna z najlepszych opcji na letnie lunch i kolację. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Z pomidorów ściąć wierzchy na wysokości 3/4 pomidora, wydrążyć. Wydrążone pomidory posolić i popieprzyć.
- Ryż ugotować, a następnie wymieszać z jajkiem pokrojonym w drobną kostkę, połową sera, przyprawami i cząstkami wydrążonego pomidora (bez ziarenek).
- Farszem napełnić pomidory, posypać resztą sera, ser można posypać papryką.
- Piec 30 min 180 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl