Trwa ładowanie...
d4ap1tr
28-07-2021 10:10

Faszerowane pomidory. Hit na wakacyjny obiad

Przepis

Pomidory faszerowane ryżem i jajkami. Do tego mnóstwo aromatycznych przypraw. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Faszerowane pomidory to jedna z najlepszych opcji na letnie lunch i kolację. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

d4ap1tr
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • 6 dużych mięsistych pomidorów
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g ryżu
  • 1 łyżka zielonej czubricy
  • sól i pieprz do smaku
  • szklanka sera startego na drobnych oczkach
Przepis
  • Z pomidorów ściąć wierzchy na wysokości 3/4 pomidora, wydrążyć. Wydrążone pomidory posolić i popieprzyć.
  • Ryż ugotować, a następnie wymieszać z jajkiem pokrojonym w drobną kostkę, połową sera, przyprawami i cząstkami wydrążonego pomidora (bez ziarenek).
  • Farszem napełnić pomidory, posypać resztą sera, ser można posypać papryką.
  • Piec 30 min 180 stopni.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Faszerowane pomidory. Hit na wakacyjny obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ap1tr
d4ap1tr
d4ap1tr
d4ap1tr
Więcej tematów
d4ap1tr