Faszerowane pomidory. Hit na wakacyjny obiad
Pomidory faszerowane ryżem i jajkami. Do tego mnóstwo aromatycznych przypraw. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Faszerowane pomidory to jedna z najlepszych opcji na letnie lunch i kolację. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
- Z pomidorów ściąć wierzchy na wysokości 3/4 pomidora, wydrążyć. Wydrążone pomidory posolić i popieprzyć.
- Ryż ugotować, a następnie wymieszać z jajkiem pokrojonym w drobną kostkę, połową sera, przyprawami i cząstkami wydrążonego pomidora (bez ziarenek).
- Farszem napełnić pomidory, posypać resztą sera, ser można posypać papryką.
- Piec 30 min 180 stopni.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze