Trwa ładowanie...
d1au42e
10-03-2022 12:53

Faszerowane jajka w trzech kolorach

Przepis

Nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych. Przygotowanie tego świątecznego przysmaku jest proste, a liczba przepisów ogromna, co daje szalone pole do popisu.

d1au42e
3.1
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
adobe stock
Źródło: adobe stock
Składniki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 10 dag twarożku kremowego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżki żurawiny ze słoika
  • szczypta mielonej papryki
  • 10 dag bryndzy, kilka oliwek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • kiwi
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka musztardy
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
Przepis
  • Jajka obrać, przekroić je na połówki, wyjąć żółtka.
  • Farsz różowy: twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu, żurawiną, mieloną papryką. Włożyć do szprycki i napełnić nim kilka połówek jajek. Udekorować całymi kulkami żurawiny i listkami pietruszki.
  • Farsz białozielony: bryndzę dobrze wymieszać z posiekaną natką, szczypiorkiem, majonezem. Doprawić solą. Napełnić farszem kilka połówek jajek, udekorować plasterkami kiwi oraz szczypiorkiem.
  • Farsz żółty: żółtka z jajek utrzeć ze śmietaną, musztardą, rozgniecionym czosnkiem, szafranem. Doprawić solą. Napełnić pozostałe połówki jajek, ozdobić oliwkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowane jajka w trzech kolorach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2
Share
d1au42e

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1au42e
d1au42e
d1au42e
d1au42e
Więcej tematów
d1au42e