Ewa Wachowicz poleca przepis na golonki indycze w piwie
Tak przygotowane indycze golonki są miękkie, soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują z ziemniaczanym puree i duszonymi warzywami. Przepis poleca Ewa Wachowicz.
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: 60-90 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Obiad
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Do podania:
- purée ziemniaczane
 
Przepis
- Mięso przyprawić solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać mocno masło i odsmażyć golonki z każdej strony. Wyjąć na deskę a na ich miejsce wrzucić marchewki i selera pokrojone w grube plastry. Dodać wcześniej umyte pieczarki. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki.
 - Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
 - Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl