Ekspresowe szaszłyki drobiowe. Przepis na pyszną przekąskę
Szaszłyki z kurczaka z brukselką. Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki można upiec w piekarniku lub przyrządzić na grillu i podać z ulubionym sosem. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę myjemy i osuszamy.
- Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl