Ekspresowe szaszłyki drobiowe. Przepis na pyszną przekąskę
Szaszłyki z kurczaka z brukselką. Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki można upiec w piekarniku lub przyrządzić na grillu i podać z ulubionym sosem. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę myjemy i osuszamy.
- Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze