Dutch baby. Przepis na naleśnika w wersji premium
Dutch baby, czyli pieczony holenderski naleśnik, to efektowne, ale zarazem proste do przygotowania danie. Ma wyrośnięte chrupiące brzegi i niezwykle delikatny środek. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
- Umieść masło na patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku, włóż do nagrzanego piekarnika do 220C, aż masło się rozpuści.
- W międzyczasie wymieszaj jaja z mlekiem mąką i solą.
- Masę wlej na patelnię z roztopionym masłem i wstaw do piekarnika na ok. 15-20, aż naleśnik stanie się nadmuchany i złotobrązowy.
- Ostudź, aż opadnie, a następnie napełnij kremem cytrynowym i jagodami oraz posyp cukrem pudrem.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze