Trwa ładowanie...
d14ygre

Dutch baby. Przepis na naleśnika w wersji premium

Przepis

Dutch baby, czyli pieczony holenderski naleśnik, to efektowne, ale zarazem proste do przygotowania danie. Ma wyrośnięte chrupiące brzegi i niezwykle delikatny środek. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
Składniki
  • 2 łyżki masła
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • lemon curd
  • borówki
  • 1 łyżka cukru pudru
Przepis
  • Umieść masło na patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku, włóż do nagrzanego piekarnika do 220C, aż masło się rozpuści.
  • W międzyczasie wymieszaj jaja z mlekiem mąką i solą.
  • Masę wlej na patelnię z roztopionym masłem i wstaw do piekarnika na ok. 15-20, aż naleśnik stanie się nadmuchany i złotobrązowy.
  • Ostudź, aż opadnie, a następnie napełnij kremem cytrynowym i jagodami oraz posyp cukrem pudrem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Dutch baby. Przepis na naleśnika w wersji premium
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d14ygre

Podziel się opinią

1
1
Share
d14ygre
d14ygre
d14ygre
d14ygre
Więcej tematów
d14ygre