Dutch baby. Przepis na naleśnika w wersji premium
Dutch baby, czyli pieczony holenderski naleśnik, to efektowne, ale zarazem proste do przygotowania danie. Ma wyrośnięte chrupiące brzegi i niezwykle delikatny środek. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Umieść masło na patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku, włóż do nagrzanego piekarnika do 220C, aż masło się rozpuści.
- W międzyczasie wymieszaj jaja z mlekiem mąką i solą.
- Masę wlej na patelnię z roztopionym masłem i wstaw do piekarnika na ok. 15-20, aż naleśnik stanie się nadmuchany i złotobrązowy.
- Ostudź, aż opadnie, a następnie napełnij kremem cytrynowym i jagodami oraz posyp cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl