Trwa ładowanie...
d3tl3ge
19-01-2021 09:23

Drobiowe roladki z warzywami. W sam raz na obiad dla całej rodziny

Przepis

Drobiowe roladki z papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Doskonały pomysł na niedzielny obiad. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.

d3tl3ge
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Radość kipiąca uśmiechem
Źródło: Radość kipiąca uśmiechem
Składniki
  • 8 udek bez kości (takie mięso możemy kupić w sklepie)
  • 1 papryka czerwona
  • 2-3 kiszone ogórki
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • bazylia suszona
  • kilka listków świeżej bazylii
Przepis
  • Mięso myjemy, osuszamy. Każdy kawałek oprószamy sola, pieprzem i suszoną bazylią. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy mięso od wewnątrz.
  • Paprykę, ogórki i ser kroimy w cienkie paseczki długości mięsa.
  • Na każdym kawałku mięsa kładziemy po 2 paseczki ogórka, sera i papryki oraz po dwa, trzy listki świeżej bazylii.
  • Mięso zwijamy w roladkę. Mocno ściskając, aby się nie rozpadła. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, jedna obok drugiej (dosyć ciasno).
  • Po wierzchu posypujemy dodatkowo suszoną bazylią. Przykrywamy folią aluminiową albo pokrywą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 st. C. Pieczemy około 40-50 min.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Drobiowe roladki z warzywami. W sam raz na obiad dla całej rodziny
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tl3ge
d3tl3ge
d3tl3ge
d3tl3ge
Więcej tematów
d3tl3ge