Drobiowe roladki z warzywami. W sam raz na obiad dla całej rodziny

Drobiowe roladki z papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Doskonały pomysł na niedzielny obiad. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.

Drobiowe roladki z warzywami. W sam raz na obiad dla całej rodzinyDrobiowe roladki z warzywami. W sam raz na obiad dla całej rodziny

Składniki

  • 8 udek bez kości (takie mięso możemy kupić w sklepie)
  • 1 papryka czerwona
  • 2-3 kiszone ogórki
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • bazylia suszona
  • kilka listków świeżej bazylii

Przepis

  • Mięso myjemy, osuszamy. Każdy kawałek oprószamy sola, pieprzem i suszoną bazylią. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy mięso od wewnątrz.
  • Paprykę, ogórki i ser kroimy w cienkie paseczki długości mięsa.
  • Na każdym kawałku mięsa kładziemy po 2 paseczki ogórka, sera i papryki oraz po dwa, trzy listki świeżej bazylii.
  • Mięso zwijamy w roladkę. Mocno ściskając, aby się nie rozpadła. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, jedna obok drugiej (dosyć ciasno).
  • Po wierzchu posypujemy dodatkowo suszoną bazylią. Przykrywamy folią aluminiową albo pokrywą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 st. C. Pieczemy około 40-50 min.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości