Domowe kiełbasy z wieprzowiny QAFP

Wszystkich blogerów głodnych kulinarnej wiedzy oraz pragnących poznać tajniki wyrobu tradycyjnej polskiej kiełbasy zapraszamy na warsztaty kulinarne, które odbędą się w piątek 11 grudnia 2015 r. od godz. 10:00 do 14:00 w studio kulinarnym Food Lab przy ul. Racjonalizacji 5 lok. 102 w Warszawie.

Obraz
Źródło zdjęć: © 123RF

Warsztaty poprowadzi Katarzyna Cichopek przy udziale Szefa Kuchni - Sebastiana Kornackiego, który podzieli się z uczestnikami wiedzą i doświadczeniem jak przyrządzić smaczną domową kiełbasę. O walorach mięsa certyfikowanego w Systemie QAFP opowie Jolanta Ciechomska – Koordynator Systemu QAFP w Polsce. Natomiast Carlos Gonzalez Tejera - promotor żywności wysokiej jakości opowie blogerom o sposobach przygotowywania kiełbasy na świecie, a także na temat reputacji naszego polskiego przysmaku zagranicą.

W teoretycznej części warsztatów dowiemy się jak rozpoznać dobrej jakości mięso wieprzowe QAFP i gdzie dostępne są produkty ze znakiem jakości QAFP. Eksperci omówią zasady i techniki przyrządzania kiełbas w domowych warunkach. Zwrócą uwagę na dobór surowca, przypraw i metody obróbki termicznej. W części praktycznej przejdziemy do samych przyjemności, czyli gotowania. Uczestnicy będą przyrządzać różne rodzaje kiełbas. Jakie? To na razie pozostanie tajemnicą. Zaangażowanie może się opłacić, gdyż w trakcie warsztatów odbędzie się konkurs na najlepszą potrawę z menu opracowanego przez szefa kuchni. Na wszystkich uczestników czekają atrakcyjne nagrody.

Wszystkich pasjonatów kulinarnych zapraszamy więc do odkrycia tajników domowego masarstwa!

Na zgłoszenia czekamy do 9 grudnia 2015 r. Mamy 25 miejsc - kto pierwszy, ten lepszy!

Zgłoszenie prześlij na adres mailowy: warsztaty@partnersi.com.pl (w tytule maila wpisz: warsztaty 11 grudnia, a w treści podaj swoje imię, nazwisko i telefon kontaktowy).

Warsztaty są organizowane bezpłatnie w ramach kampanii "Gwarancja Jakości QAFP".

Źródło artykułu: Informacja prasowa

Wybrane dla Ciebie

Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki