Domowe kiełbasy z wieprzowiny QAFP
Wszystkich blogerów głodnych kulinarnej wiedzy oraz pragnących poznać tajniki wyrobu tradycyjnej polskiej kiełbasy zapraszamy na warsztaty kulinarne, które odbędą się w piątek 11 grudnia 2015 r. od godz. 10:00 do 14:00 w studio kulinarnym Food Lab przy ul. Racjonalizacji 5 lok. 102 w Warszawie.
Warsztaty poprowadzi Katarzyna Cichopek przy udziale Szefa Kuchni - Sebastiana Kornackiego, który podzieli się z uczestnikami wiedzą i doświadczeniem jak przyrządzić smaczną domową kiełbasę. O walorach mięsa certyfikowanego w Systemie QAFP opowie Jolanta Ciechomska – Koordynator Systemu QAFP w Polsce. Natomiast Carlos Gonzalez Tejera - promotor żywności wysokiej jakości opowie blogerom o sposobach przygotowywania kiełbasy na świecie, a także na temat reputacji naszego polskiego przysmaku zagranicą.
W teoretycznej części warsztatów dowiemy się jak rozpoznać dobrej jakości mięso wieprzowe QAFP i gdzie dostępne są produkty ze znakiem jakości QAFP. Eksperci omówią zasady i techniki przyrządzania kiełbas w domowych warunkach. Zwrócą uwagę na dobór surowca, przypraw i metody obróbki termicznej. W części praktycznej przejdziemy do samych przyjemności, czyli gotowania. Uczestnicy będą przyrządzać różne rodzaje kiełbas. Jakie? To na razie pozostanie tajemnicą. Zaangażowanie może się opłacić, gdyż w trakcie warsztatów odbędzie się konkurs na najlepszą potrawę z menu opracowanego przez szefa kuchni. Na wszystkich uczestników czekają atrakcyjne nagrody.
Wszystkich pasjonatów kulinarnych zapraszamy więc do odkrycia tajników domowego masarstwa!
Na zgłoszenia czekamy do 9 grudnia 2015 r. Mamy 25 miejsc - kto pierwszy, ten lepszy!
Zgłoszenie prześlij na adres mailowy: warsztaty@partnersi.com.pl (w tytule maila wpisz: warsztaty 11 grudnia, a w treści podaj swoje imię, nazwisko i telefon kontaktowy).
Warsztaty są organizowane bezpłatnie w ramach kampanii "Gwarancja Jakości QAFP".