Domowe kiełbasy z wieprzowiny QAFP

Wszystkich blogerów głodnych kulinarnej wiedzy oraz pragnących poznać tajniki wyrobu tradycyjnej polskiej kiełbasy zapraszamy na warsztaty kulinarne, które odbędą się w piątek 11 grudnia 2015 r. od godz. 10:00 do 14:00 w studio kulinarnym Food Lab przy ul. Racjonalizacji 5 lok. 102 w Warszawie.

Obraz
Źródło zdjęć: © 123RF

Warsztaty poprowadzi Katarzyna Cichopek przy udziale Szefa Kuchni - Sebastiana Kornackiego, który podzieli się z uczestnikami wiedzą i doświadczeniem jak przyrządzić smaczną domową kiełbasę. O walorach mięsa certyfikowanego w Systemie QAFP opowie Jolanta Ciechomska – Koordynator Systemu QAFP w Polsce. Natomiast Carlos Gonzalez Tejera - promotor żywności wysokiej jakości opowie blogerom o sposobach przygotowywania kiełbasy na świecie, a także na temat reputacji naszego polskiego przysmaku zagranicą.

W teoretycznej części warsztatów dowiemy się jak rozpoznać dobrej jakości mięso wieprzowe QAFP i gdzie dostępne są produkty ze znakiem jakości QAFP. Eksperci omówią zasady i techniki przyrządzania kiełbas w domowych warunkach. Zwrócą uwagę na dobór surowca, przypraw i metody obróbki termicznej. W części praktycznej przejdziemy do samych przyjemności, czyli gotowania. Uczestnicy będą przyrządzać różne rodzaje kiełbas. Jakie? To na razie pozostanie tajemnicą. Zaangażowanie może się opłacić, gdyż w trakcie warsztatów odbędzie się konkurs na najlepszą potrawę z menu opracowanego przez szefa kuchni. Na wszystkich uczestników czekają atrakcyjne nagrody.

Wszystkich pasjonatów kulinarnych zapraszamy więc do odkrycia tajników domowego masarstwa!

Na zgłoszenia czekamy do 9 grudnia 2015 r. Mamy 25 miejsc - kto pierwszy, ten lepszy!

Zgłoszenie prześlij na adres mailowy: warsztaty@partnersi.com.pl (w tytule maila wpisz: warsztaty 11 grudnia, a w treści podaj swoje imię, nazwisko i telefon kontaktowy).

Warsztaty są organizowane bezpłatnie w ramach kampanii "Gwarancja Jakości QAFP".

Źródło artykułu: Informacja prasowa
Wybrane dla Ciebie
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
Wiele osób pije do obfitego obiadu. Czy faktycznie pomaga na trawienie?
Wiele osób pije do obfitego obiadu. Czy faktycznie pomaga na trawienie?
Pierwszy raz spróbowałem we Włoszech. Polowanie na promocję na to ciasto to już moja tradycja
Pierwszy raz spróbowałem we Włoszech. Polowanie na promocję na to ciasto to już moja tradycja
Marchewka jednak nie dla każdego. Oto kto powinien jej unikać
Marchewka jednak nie dla każdego. Oto kto powinien jej unikać
To najgorsze mleko do kawy. Obciąża trzustkę, zwiększa ryzyko nadwagi i chorób serca
To najgorsze mleko do kawy. Obciąża trzustkę, zwiększa ryzyko nadwagi i chorób serca
Śniadanie na mieście w najlepszych cenach. Trwa festiwal dla fanów śniadań na bogato
Śniadanie na mieście w najlepszych cenach. Trwa festiwal dla fanów śniadań na bogato
Rozprawi się z uciążliwym problemem. Wystarczy włożyć do szuflady z warzywami
Rozprawi się z uciążliwym problemem. Wystarczy włożyć do szuflady z warzywami
Jedno z najzdrowszych mięs, które króluje w listopadzie. Kup teraz w niższej cenie i zamroź
Jedno z najzdrowszych mięs, które króluje w listopadzie. Kup teraz w niższej cenie i zamroź