Domowe kiełbasy z wieprzowiny QAFP

Wszystkich blogerów głodnych kulinarnej wiedzy oraz pragnących poznać tajniki wyrobu tradycyjnej polskiej kiełbasy zapraszamy na warsztaty kulinarne, które odbędą się w piątek 11 grudnia 2015 r. od godz. 10:00 do 14:00 w studio kulinarnym Food Lab przy ul. Racjonalizacji 5 lok. 102 w Warszawie.

Domowe kiełbasy z wieprzowiny QAFP
Źródło zdjęć: © 123RF
SKOMENTUJ

Warsztaty poprowadzi Katarzyna Cichopek przy udziale Szefa Kuchni - Sebastiana Kornackiego, który podzieli się z uczestnikami wiedzą i doświadczeniem jak przyrządzić smaczną domową kiełbasę. O walorach mięsa certyfikowanego w Systemie QAFP opowie Jolanta Ciechomska – Koordynator Systemu QAFP w Polsce. Natomiast Carlos Gonzalez Tejera - promotor żywności wysokiej jakości opowie blogerom o sposobach przygotowywania kiełbasy na świecie, a także na temat reputacji naszego polskiego przysmaku zagranicą.

W teoretycznej części warsztatów dowiemy się jak rozpoznać dobrej jakości mięso wieprzowe QAFP i gdzie dostępne są produkty ze znakiem jakości QAFP. Eksperci omówią zasady i techniki przyrządzania kiełbas w domowych warunkach. Zwrócą uwagę na dobór surowca, przypraw i metody obróbki termicznej. W części praktycznej przejdziemy do samych przyjemności, czyli gotowania. Uczestnicy będą przyrządzać różne rodzaje kiełbas. Jakie? To na razie pozostanie tajemnicą. Zaangażowanie może się opłacić, gdyż w trakcie warsztatów odbędzie się konkurs na najlepszą potrawę z menu opracowanego przez szefa kuchni. Na wszystkich uczestników czekają atrakcyjne nagrody.

Wszystkich pasjonatów kulinarnych zapraszamy więc do odkrycia tajników domowego masarstwa!

Na zgłoszenia czekamy do 9 grudnia 2015 r. Mamy 25 miejsc - kto pierwszy, ten lepszy!

Zgłoszenie prześlij na adres mailowy: warsztaty@partnersi.com.pl (w tytule maila wpisz: warsztaty 11 grudnia, a w treści podaj swoje imię, nazwisko i telefon kontaktowy).

Warsztaty są organizowane bezpłatnie w ramach kampanii "Gwarancja Jakości QAFP".

Źródło artykułu: Informacja prasowa

Wybrane dla Ciebie

Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Masz wrażenie, że młode ziemniaki są wodniste? Dodaj odrobinę, a wyjdą idealne
Masz wrażenie, że młode ziemniaki są wodniste? Dodaj odrobinę, a wyjdą idealne
Czy spleśniały produkt zawsze trzeba wyrzucić? Wielu nie wie i popełnia błąd
Czy spleśniały produkt zawsze trzeba wyrzucić? Wielu nie wie i popełnia błąd
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
Wybierz zamiast bułki tartej. Mielone będą chrupiące jak marzenie
Wybierz zamiast bułki tartej. Mielone będą chrupiące jak marzenie
Używasz zamiast cukru? Może podwyższać ryzyko zawału serca i udaru mózgu
Używasz zamiast cukru? Może podwyższać ryzyko zawału serca i udaru mózgu