Dobry sprzęt kuchenny ułatwia gotowanie. Jak wybrać odpowiednie garnki?
W natłoku kuchennych obowiązków - zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami - dobre garnki to podstawa. Jakie wybrać?
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Gotowanie to przyjemność. Pod warunkiem jednak, że pod górkę nie robi nam sprzęt. Produkty przywierające do dna garnka to udręka. Tak samo jak naczynia rdzewiejące po kilku użyciach.
Dobrze więc zainwestować przede wszystkim w garnki wykonane z wytrzymałego materiału. Takim jest stal oferowana przez firmę Edenberg. Za niecałe 200 zł możemy kupić aż 12-elementowy zestaw. Stal chromowo-niklowa, z której wykonany jest cały komplet, jest nierdzewna, wytrzymała i długowieczna.
Jak zapewnia producent, zastosowany materiał jest nie tyko niezawodny, ale także świetnie się prezentuje i jest wyjątkowo łatwy w czyszczeniu, a nawet posiada właściwości bakteriobójcze.
Za nieco ponad 200 zł możemy kupić zestaw garnków firmy Hoffner wraz z patelnią marmurową. Kto raz próbował na takiej smażyć, wie, jak komfortowe to zadanie. Same garnki posiadają grube dno. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek: elektrycznych i gazowych, a także palników szklanych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.
Jeśli posiadamy w domu bardzo popularne obecnie kuchnie indukcyjne, warto zainwestować w komplet naczyń przeznaczonych właśnie do tego rodzaju grzania. Zestaw wysokiej jakości garnków i patelni to wydatek nawet ponad 500 zł, ale dzięki temu będziemy mieli pewność ich długiej żywotności i niezawodności.
Zestaw od Berlinger Haus posiada w swoich marmurowych garnkach pokrywki i uchwyty nienagrzewające się. Do tego naczynia wyróżniają się efektownym kolorem.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.