Trwa ładowanie...
drd0cfm
07-02-2009 17:21

Ćwikła z chrzanem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
drd0cfm
Składniki
  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • 1 mały korzeń chrzanu
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • sól
Przepis

Umyte i podgotowane buraki upiec w piekarniku, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Utarty chrzan sparzyć. Układać w słoju na przemian plasterki buraków i chrzan, solą i cukrem. Zalać octem wymieszanym, przykryć, zostawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drd0cfm
drd0cfm
drd0cfm
Więcej tematów
drd0cfm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj