Trwa ładowanie...
ds8qwl9
04-03-2022 12:31

Cukinia z parmezanem lub płatkami drożdżowymi

Przepis

Prostota przytulona do głębokiego smaku sera lub płatków drożdżowych. Uwielbiam takie proste i cieszące oko przepisy. To silne rozdanie na imprezach w moim domu. Goście przychodzą, a ja efektownie krzątam się po kuchni, rozrzucając warzywne składniki na talerze, z których je się wspólnie.

ds8qwl9
2.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej
Źródło: Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej
Składniki
  • 1 cukinia
  • 1 jabłko
  • 50 mililitrów oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu, brązowego cukru lub syropu z granatu
  • sok z 1/2 cytryny
  • garść rukoli lub roszponki
  • 2 łyżki prażonych orzeszków bez soli
  • 4 łyżki startego parmezanu lub innego twardego sera albo płatków drożdżowych
  • Sól
Przepis
  • Cukinię pokrój w bardzo cienkie talarki, tak cienkie jak kartka papieru.
  • Jabłko (obrane lub nie) pokrój w cieniuteńkie plasterki, słupki lub w drobną kostkę.
  • Oliwę wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny i szczyptą soli.
  • Cukinię wymieszaj z jabłkiem, rukolą, przygotowanym dressingiem i orzeszkami. Całość posyp parmezanem lub płatkami drożdżowymi.

Przepis pochodzi z książki "Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Cukinia z parmezanem lub płatkami drożdżowymi
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
ds8qwl9

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
ds8qwl9
ds8qwl9
ds8qwl9
ds8qwl9
Więcej tematów
ds8qwl9