Cukinia z parmezanem lub płatkami drożdżowymi
Prostota przytulona do głębokiego smaku sera lub płatków drożdżowych. Uwielbiam takie proste i cieszące oko przepisy. To silne rozdanie na imprezach w moim domu. Goście przychodzą, a ja efektownie krzątam się po kuchni, rozrzucając warzywne składniki na talerze, z których je się wspólnie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Cukinię pokrój w bardzo cienkie talarki, tak cienkie jak kartka papieru.
- Jabłko (obrane lub nie) pokrój w cieniuteńkie plasterki, słupki lub w drobną kostkę.
- Oliwę wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny i szczyptą soli.
- Cukinię wymieszaj z jabłkiem, rukolą, przygotowanym dressingiem i orzeszkami. Całość posyp parmezanem lub płatkami drożdżowymi.
Przepis pochodzi z książki "Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze