Cukinia z parmezanem lub płatkami drożdżowymi
Prostota przytulona do głębokiego smaku sera lub płatków drożdżowych. Uwielbiam takie proste i cieszące oko przepisy. To silne rozdanie na imprezach w moim domu. Goście przychodzą, a ja efektownie krzątam się po kuchni, rozrzucając warzywne składniki na talerze, z których je się wspólnie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cukinię pokrój w bardzo cienkie talarki, tak cienkie jak kartka papieru.
- Jabłko (obrane lub nie) pokrój w cieniuteńkie plasterki, słupki lub w drobną kostkę.
- Oliwę wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny i szczyptą soli.
- Cukinię wymieszaj z jabłkiem, rukolą, przygotowanym dressingiem i orzeszkami. Całość posyp parmezanem lub płatkami drożdżowymi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl